Paleniska są doskonałym elementem centralnym każdej przestrzeni na świeżym powietrzu. Są przenośne, łatwe do zdemontowania i idealne do mniejszych pomieszczeń rozrywkowych; zapewniają ciepło, ale nowa generacja palenisk oferuje również pewną formę gotowania. Ta dodatkowa funkcjonalność oznacza, że nie jesteś już skazany na pieczenie pianek jako jadalną rozrywkę i zamiast tego możesz gotować całe posiłki, siedząc i ciesząc się ciepłem.

Z tanich dołów przeciwpożarowych łatwo dostępne i bardziej luksusowe opcje wchodzące na rynek chcemy podzielić się kilka rzeczy, które należy rozważyć przed zakupem dołu przeciwpożarowego. Po tym wszystkim, spędzając kilkaset dolarów na tani jeden może nie wydawać się dużo, ale to poszedł z dymem, jeśli nigdy nie używać swojego ognisko, ponieważ nie nadaje się do celu.

Wybór miejsca na palenisko

Istnieją często kluczowe względy, które ludzie mają na myśli, gdy idą kupić pit ogień. Najczęstsze z nich to:

  • Cena dołu kominkowego.
  • Wielkość paleniska.
  • Jakość użytych materiałów.

Wszystkie trzy są ze sobą powiązane i tworzą trójkąt, w którym duży, dobrej jakości dół ognia nie będzie tanie. Podobnie, tani, ale duży dół nie będzie dobrej jakości. Jako kupujący pit ognisko musisz wiedzieć, co jesteś gotów pójść na kompromis i gdzie nie można sobie pozwolić na skąpstwo. 

Gotowanie jedzenia na ognisku

Jakość jest zdecydowanie obszar, który powinien dostać więcej uwagi niż to czasami robi. Po tym wszystkim, jeśli kupisz dobrej jakości pit ognisko będzie trwać znacznie dłużej niż tańsze. Jest to kluczowe, gdy patrzysz na to, czy chcesz być kupując 2 lub 3 tańsze doły przeciwpożarowe w tych samych ramach czasowych, jak ktoś, kto spędził trzy razy tyle na jednym, który jest nadal dzieje.

Jakość jest dużym czynnikiem w kominkach, ponieważ są one narażone na warunki, które szybko niszczy niskiej jakości materiałów. Cranking je do wysokich temperatur i mając metal szybko schłodzić będzie buckle taniego metalu, podczas gdy dodanie ekspozycji na deszcz, zimne powietrze i oleje żywności będzie dalej zaostrzać problemy. Niektóre metale będą rdzewieć szybko i dziury zaczną pojawiać się w misce. Spowoduje to dodatkowe powietrze w i ciepło będzie rozprowadzać nierównomiernie. Możesz nawet mieć drewno spadnie przez miskę, jeśli rzeczy stają się zbyt złe!

Lepiej wybrać materiały, które przetrwają próbę czasu. Po tym wszystkim, nie jest to lepiej mieć swoich gości cieszyć się pit ognisko, a nie zastanawiać się, czy będzie trwać noc! Stalowe paleniska nie są wszystkie stworzone równe, więc upewnij się, że kupujesz dobry gatunek grubej stali.

Korzystanie z paleniska

Jeśli jesteś po misce do przechowywania drewna, które kopie trochę ciepła to prawie każdy fire pit może osiągnąć, ale jeśli chcesz społecznego centrum, gdzie goście mogą gotować jedzenie i doświadczenie coś warte rozmowy, a następnie większość fire pit nie będzie wyciąć musztardę.

Premium fire pit będzie pochodzić z jakiejś formy grilla dla Ciebie do gotowania rzeczy, takich jak kebaby i steki, ale gotowanie fire pit oferują coś z nieco więcej czynnika wow. Krawędzie płyty grzejnej są naprawdę przydatne do równomiernego rozprowadzania ciepła i smażenia takich rzeczy jak jajka, pomidorki koktajlowe i grzyby. Dodanie płyty grzejnej do gotowania oznacza, że małe przedmioty można z łatwością podgrzać - i wyeliminować wystawienie na działanie otwartego płomienia, który może wysuszyć niektóre rodzaje mięsa, ponieważ szybciej traci ono soki.

Jeśli zamierzasz zostawić swój dół ognia na zewnątrz, a następnie wybierając dla jednego z pokrywą pozwoli Ci zaoszczędzić od opróżniania miski wody za każdym razem, gdy pada deszcz! Niektóre paleniska zawierają schowek na drewno pod misą, co nie tylko gwarantuje, że zapas drewna jest w pobliżu, ale również oznacza, że ciepło z misy delikatnie ogrzeje drewno i wysuszy je dalej - zapewniając dobre spalanie po dodaniu do paleniska. Można również wybrać zestaw do ogniska zamiast czegoś, co przychodzi wstępnie zmontowane, jak to pozwoli Ci łatwiej spakować pit ognisko w dół i transportować go w przyszłości.

Konserwacja paleniska

Trochę troski może przejść długą drogę. Rdzewiejący metal jest normalnym zjawiskiem, zwłaszcza gdy metal jest narażony na działanie zarówno ciepła, jak i wody, tak jak ma to miejsce w przypadku kominków. Utrzymanie go pod przykryciem zmniejszy rdzewienie, ale innym pomysłem jest objęcie go i wskoczenie na popularny trend dla wstępnie zardzewiałych metali.

Ten przemysłowy wygląd wymaga obróbki, aby zapewnić, że jest przyjęty równomiernie na powierzchni rdzewieje, a następnie wymaga ciągłego dawkowania specjalnego płynu, aby zatrzymać metal od rdzewienia nadmiernie.

Projekt luksusowego paleniska obejmuje miejsce do przechowywania drewna.
Utrzymywać gorące płyty wyciera w dół (z kuchenną ściereczką podczas gdy lekko ciepły) zapewniać jedzenie pozostałości no przyciągają insekty i podczas gdy ja jest dobrym pomysłem utrzymywać trochę popiół w misce ja jest dobry czyścić to out okresowo i opróżniać całkowicie jeżeli to kiedykolwiek dostaje mokry.

Na koniec dnia twój wybór w ogień pit sprowadza się do tego, czy chcesz po prostu coś ciepłego dla ludzi, aby usiąść wokół lub jeśli chcesz featured centrepiece, który jest punktem rozmowy dla całej nocy. W przeciwieństwie do pieców do pizzy, luksusowe palenisko można często zabrać ze sobą, gdy idziesz na wycieczki lub gdy się przeprowadzasz, co oznacza, że nie jest to inwestycja, która jest przywiązana do domu.

 

Warte uwagi

Coraz bardziej modne sa paleniska liniowe!

Paleniska zewnętrzne są popularnym trendem od wielu lat. Po zapoznaniu się z wszystkimi korzyściami płynącymi z ich posiadania, na pewno skusisz się na nie, jeśli jeszcze go nie masz...